Nastavlja se nestabilno vrijeme na području TK

news cover

Područje Tuzlanskog kantona i dalje se nalazi pod uticajem nestabilnih vremenskih prilika. Prethodnih dana je nevrijeme praćeno obilnim kišnim padavinama pogodilo više općina Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Živinica proglasio je 15.06.2020. godine stanje prirodne nesreće – pojava bujičnih voda za područje Mjesnih zajednica: Lukavica Gornja, Svojat i Podgajevi, a prirodnom nesrećom – grad za područje Mjesnih zajednica Svojat i Zelenika.

Dana 18.06.2020. načelnik općine Sapna proglasio je stanje prirodne nesreće od bujičnih poplava i klizišta. Uslijed obilnih padavina u proteklom periodu na području mjesnih zajednica Međiđa, Baljkovica, Sapna i Kraljevići došlo je do izlijevanja lokalnih vodotoka i plavljenja objekata i poljoprivrednog zemljišta te aktivacije klizišta na pomenutim lokacijama.

Načelnik općine Lukavac je 09.06.2020. godine proglasio stanje prirodne nestreće uzrokovane bujičnim poplavama i klizištima na području mjesnih zajednica Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja, Gnojnica, Berkovica i Kruševica.